2019 - Circus MEFISTO

Vijftien voorstellingen lang speelden Djurdjevak & Friends voor een zo goed als uitverkochte spiegeltent, in die legendarische bloedhete zomer van 2019.

Voor de ongelukkigen die er niet konden bij zijn is de trailer hieronder misschien een troost, zij het een magere. Wie er wél bij was zal graag nog eens terugkijken naar die geweldige Yanis, die sensuele koorddanseres of dat weergaloze sexy konijn Mefisto. Geniet ervan!

(video in opmaak, kom later nog eens terug)

2018 - De ELPEE
hoes samen.jpg

We hadden het al aangekondigd in 2016, en nu is hij er: de Djurdjevak-vinyl!
Een nostalgisch kleinood waar je geen 22 minuten lang bij kan blijven zitten - want dan moet je hem omdraaien.

Dat de inhoud van dit laatste wapenfeit via een abstract medium als een website niet aan het grote publiek kan worden prijsgegeven is evident: een elpee werkt alleen maar als je hem fysiek in handen hebt. Na elk optreden halen we graag voor jou onze circusdoos boven! Zou je er om één of andere reden toch niet aangeraken, dan kan een mailtje wonderen doen ...

Hierbij alvast een smaakmaker, met fragmenten uit

Pankatsha / Ruzica si Bila / Tchiki Tchiki / Djurdji / Circus Mefisto.

Geniet ervan!

Smaakmarkermix - Djurdjevak
00:00 / 00:00
2016 - De CLIP

"De muzikale virtuositeit van Djurdjevak verbleekt bij de vlammende présence van het viertal op het podium". Dat heeft de groep van horen zeggen. Daarom in 2016 geen nieuwe audio-demo, maar klank met beeld.

Voor het eerste, de klank, dank aan die fameuze gipsy-punkband uit New York die je gerust eens kan googelen. Voor het beeld (camera en montage) ging Djurdjevak in zee met Muriel Gregoire (www.murielgregoire.be), een samenwerking die de heren danig heeft doen twijfelen aan Djurdjevaks Derde Devies "geen vrouwen in de groep".

Hoe het ook zij, het resultaat van deze samenwerking heeft het kwartet bloed, zweet, tranen en liters Valeir gekost. Maar de wereld die Djuro, regisseur én Wonderlust King in dit fijne beeldfragment heeft neergezet is van dusdanige Balkaneske schoonheid dat dit voor hen allang vergeten is.

EN NOG VIDEO...

Voorjaar 2019 - Concert in het Leireken, Londerzeel

Lente 2018 - 3 keer 15" als huisband van De Ideale Wereld (Canvas)

Zomer 2017 - Queenbee in de crypte van Lagorce (F)

Oktober 2016 - Les nouveaux costumes sont arrivées!

Juni 2015 - unplugged op Montmarktje, Roborst